06/01/2013

My equipment

Hej!

Jeg tror jeg har fundet ud af, hvor jeg skal starte. Hvad arbejder jeg med, når jeg tager billeder til bloggen? Forbered jer på et langt, nørdet indlæg, som jeg virkelig har lagt mange kræfter til for at få lavet!

Jeg undskylder pletterne på billedet. Billedet er taget ind i mit meget rene spejl, haha.

Kamera

Canon EOS 7DMit drømmekamera. 18 megapixels, 8 billeder per sekund, full HD video, ISO til 6400, og en 7,7 cm stor skærm. Kameraet er opgraderet fra mit 1000D. Canon EOS 7D har været min drøm siden jeg begyndte at interessere mig for DSLR-kameraer. Endelig blev det mit, da vi tog på kamera-safari i Adelaide.
Kameraet er i den højere prisklasse, men jeg synes personlig, at det er alle pengene værd!

FlashCanon Speedlite 430EX II
En super god flash, der både kan monteres på kameraet og virke på afstand. 7D'et har en trådløs forbindelse med flashen, så den ikke behøver sidde direkte på, som den skulle på 1000D'et. Flashen kan drejes 180 grader.

Første objektiv fra venstreSigma Aspherical AF 28-80mm macro 1:3,5, F/5.6
Dette objektiv er meget nyt for mig. Det vil sige, at min far har brugt det, da han havde spejlrefleks. Jeg har overtaget det. Desværre virker AF ikke, så fokus må indstilles manuelt. Det bliver nok ikke et objektvi jeg kommer til at bruge meget, men det er nu meget rart at have.

Andet objektiv fra venstreCanon Zoom Lens EF-S 55-250mm 1:4, F/4-5.6 
Et objektiv jeg købte i USA. Et udemærket teleobjektiv til prisen. Jeg tror det kostede ca. 1500 kr. Et objektiv, der er meget let at bruge og som desuden ikke vejer særlig meget. En stor fordel (i forhold til mange andre teleobjektiver) er, at den rækker helt ned til 55mm. Et minus er, at den 'kun' rækker til 250mm, hvor de fleste andre teleobjektiver til samme pris rækker til 300mm, men et fint objektiv, der har hjulpet mig i mange situationer.

Trejde objektiv fra venstreTamron AF Aspherical XR (IF) 28-200mm 1:3,8, F/4-5.6
Et nyindkøbt objektiv, jeg ikke har fået brugt helt endnu. Vi fandt det på den blå avis til 400 kr, og i dag var vi så afsted for at købe det. Uden at have prøvet det i ordentligt lys endnu, kan jeg sige, at det virker som om det er meget godt i forhold til nyprisen (ca. 1500 kr). Et kæmpe plus er, at det spænder så langt. Hvis man vil rejse let, er det det rigtige objektiv.

Standardobjektiv (på kameraet)Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm 1:3,5, F/5.6 IIEt fint by-objektiv, der er let og småt. Ikke noget specielt, men kan tage meget fine billeder. Objektivet her fulgte til 1000D'et. Jeg valgte at beholde dette og så kun købe huset til det nye kamera, da en ny linse + kamera ville gøre lidt ondt i pengepungen.

MellemringCanon Extension Tube EF25 IINår man (som jeg) ikke har råd til et ekstremt makro-objektiv, er en mellemring den helt rigtige løsning. Den fungerer som en makrofunktion på objektivet. Den sættes på kameraet og derefter sættet objektivet på mellemringen. Den fungerer fantastisk, og man kan virkelig få noget gode resultater med det. Et irriterende minus er, at man ikke kan have den på hele tiden (da den 100% fungerer som makro-funktion), så det skal hele tiden af og på. Men som et billigt alternativ til en dyr makro-linse, er den perfekt!

FjernbetjeningCanon RC-6Også et forholdsvis nyt køb. Denne kostede mig omrking 20 kr på ebay og fungerer perfekt! Det kommer til at gøre det en del lettere at tage outfitsbilleder osv. til bloggen.

FotostudieHjemmelavet mini-fotostudie 
Meget effektivt. Jeg er blevet super glad for det allerede! Se det her.

StativManfrotto TripodJeg ved ikke særlig meget om mit stativ. Jeg ved kun, at det har en irriterende måde at sætte kameraet fast på, at det bliver iskoldt, når det er udenfor om vinteren og at det lige er et par centimeter for lavt til mig. Men det fungerer, og det er meget dejligt at have!


Nu ved I lidt (hvis ikke man skal sige meget) om, hvad det er jeg tager billeder med. Jeg håber virkelig i nød indlægget, for jeg tror virkelig, at det er det indlæg, der har taget mig længst tid at skrive, hold da op, haha!
Nyd resten af weekenden!

xoxo Mille.

2 kommentarer:

 1. Jeg ville aldrig have gættet at du brugte en 7D'er fordi dine billeder har en stor tendens til at virke flade og ordinære i farverne. I stedet for at investere i mere udstyr lige forløb syntes jeg at du skal blive helt fortrolig med at tage billeder på manuel, og så blive bedre til at efter-redigere dem i fx photoshop eller lightroom :-) Held og lykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ind til videre er alle mine billeder taget med 1000D'et :-) 7D'et er helt nyt. Jeg er enig med dig i at jeg skal blive mere fortrolig med det manuelle, lige pt. kører jeg på 'P', men begynder lige så stille at køre over i 'TV'.
   Jeg bruger photoshop til at redigere mine billeder i, og det er jeg helt klar over, at jeg ikke er god til. Desværre ejer jeg photoshop elements 6, som er et ældre program og derfor er der ikke mange tutorials til, og jeg er selv ikke særlig god til at prøve mig frem. Desværre..

   Tak for dit feedback! Hvis du selv har nogle tips til mig må du meget gerne komme med dem! Jeg vil ekstremt gerne blive bedre!:D Tak!

   Slet