09/04/2013

Modlys for bedre billeder

Hej!
 
Jeg har fint besøg i dag. Sarah fra mit baskethold er nemlig begyndt at interessere sig for foto, så nu er hun hos mig og 'lærer' om foto, haha. Vi har været ude og tage nogle billeder, mens jeg har forklaret lidt om, hvad man kan gøre, for at få forskellige effekter og sådan. Noget vi især snakkede om, og som vi så bestemte os for, at vi ville blogge om, var modlys, og hvad det gør ved billeder. Når man lige starter med at tage billeder, får man altid at vide, at man aldrig må tage billeder op mod solen. Senere finder man ud af, at det lige netop er det man skal! Det kan gøre så meget godt for et billede. Hvis solen er med på billedet kan det give flotte silhuetter, og hvis den er lige uden for billedet, giver den det flotteste lys.


Det første billedet er fint med god dybdeskarphed og blomsterne har en super fin farve. Men sammenlignet med billedet til højre, er det slet ikke lige så godt. Der er ingen tvivl om, hvilket billede, der er bedst.


Det samme gælder her. Billederne er taget med samme blænde.

Det kan også bruges når man tager portrætter. Hvis I kan huske dem af min lillesøster, har jeg også brugt teknikken der. Det første billede nedenunder er et billede af søde Sarah. Man kan se solen skinner, men hun kniber øjnene sammen og skyggerne er meget hårde. Det andet billede er en del bedre.


Så det var det. Jeg håber I kan bruge det til noget, og at indlægget ikke blev for kedeligt.

Desuden er ingen af billederne redigerede, så I bedre se forskellen :)

xoxo Mille.

6 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig! Jeg har altid hørt at det var totalt forbudt at tage billeder i modlys, men for mig har det altid virket bedst sådan. Synes bare generelt lyset, kontrasten og skyggerne bliver meget bedre <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Man må simpelthen ikke tage billeder i modlys, nejnej.
   Ja, præcis! Kunne ikke være mere enig!:D <3

   Slet
 2. Fedt indlæg :) Det ville være vidlt fedt hvis du til en anden gang skrev hvad ISO, blænden og lukkehastigheden er på alle de billeder du forklare om. Det ville i hvert fald være spændende at vide når man er så nysgerrig som mig hehe ;)

  silleagerskov.blogspot.com

  jeg har også lige lavet et indlæg om fototips ;) tjek det gerne ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Nå ja, selvfølgelig. Sorry, en fejl fra min side! Men tak for påmindelsen :D

   Slet
 3. Elsker de her indlæg :-)

  <3
  www.ablondemess.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg virkelig glad for at høre!

   Slet