21/04/2013

Hindbærsnitter

Hej!

Man behøver altså ikke altid at være så pinlig sund. Nogle gange har man lov til at fyre den helt af og lave et eller andet lækkert! Min søster og jeg faldt over en opskrift i min søsters Vi Unge, som vi hurtigt blev enige om at lave. Det var en opskrift på hindbærsnitter, og tro mig. Det kan anbefales.

Du skal bruge:
 • 250g hvedemel
 • 150g smør
 • 1 æg
 • 75g flormelis
 • 1/2 vaniljestang
Du skal også bruge hindbærsyltetøj, mere flormelis og evt. frugtfarve og krymmel.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål.


Ælt så det hele sammen med hænderne. I starten skal det hele bare blandes, men senere bliver dejen mere fast. Når den er blevet det, skal den samles til en klump. Den har tendens til at smuldre, så det kan godt tage lidt tid at samle det! Sæt så dejen i køleskabet i en halv time.


Når den har hvilet, tager du den ud og deler den i to lige store stykker. Når det er gjort, tager du det ene stykke og prøver at rulle det ud til et kvadrat med målene 10x45. Dette er selvfølgelig kun cirkamål, men det kan bare anbefales at gøre den en den længere end den er bred. Det kan godt være lidt svært, men med lidt tålmodighed går de nok. Skær evt. siderne, så de bliver mere lige. Når dejen er så jævn som den kan være, lægger du den på en bageplade med bagepapir. Tag hindbærsyltetøjet og smør et nogenlunde jævnt lag ud over dejen. Når det er gjort, tager du den anden halvdel af dejen og former den så den passer til det, der ligger på bagepladen. Læg den forsigtigt ovenpå-


Tag en gaffel og prik små huller i kagen. Nu kan den sættes i den forvarmede ovn i ca. et kvarter på 200 grader. Hold øje med den, så den ikke bliver for sprød. Vores stod ca. 17 minutter, og da vi tog den ud, var den blevet let gylden nogle steder.


Lad kagen køle af. Imens kan du lave glasuren. Der skal laves ret meget. I opskriften står der, at man skal bruge 200g flormelis, men min søster og jeg lavede det bare efter øjemål. Det kan faktisk godt betale sig at lave glasuren mere tyndtflydende, da den jo skal dække hele kagen. Vi lavede glasuren i to omgange. Den første var 'normal', og den anden var så flydende, at vi kunne hælde den over kagen og bare lade den løbe af sig selv.


Vi hældte rød frugtfarve i glasuren for at få en fin lyserød farve. Inden glasuren nåede at tørre helt, hældte vi lyserødt krymmel over.


Til hindbærsnitterne lavede vi en smoothie til, og så var det ellers også bare om at spise!Jeg må indrømme, at vi blev noget utålmodige da vi skulle tage de nederste billeder, haha. Den smagte himmelsk, og der er nu også noget specielt over hjemmebag. Så det kan klart anbefales!

Hvad synes I om indlægget? Det tog en del længere tid at lave, end jeg lige troede, haha.

xoxo Mille.

5 kommentarer:

 1. Holy shit, hvor ser det godt ud. Savner danske kager så meget siden jeg er flyttet til Spanien. Åh altså, en fryd for øjet!

  Tjek gerne min blog på www.mivida.bloggersdelight.dk ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Aw, ærgerligt da! Men okay, det må da også være mega fedt at bo i Spanien!

   Slet
 2. Virkelig flotte billeder!
  Hvordan kan farverne være så flotte? Og hvordan tager ud dem så flot?
  Hvor redigerer du dine billeder?

  mielouise.blogspot.dk

  SvarSlet
 3. Tusind tak!
  Hm. Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener :) men ja. Lavt blændetal er nok svaret ^^
  I Photoshop cs2 :)

  SvarSlet
 4. Årh ser lækkert ud! :)
  signne.blogspot.com

  SvarSlet