08/08/2013

A guide to gorgeous eyes

Hej!

I Norge, mens vi var hos vores venner, fik min søster og jeg taget nogle billeder i haven. Intet specielt og intet at prale af, men bare hygge og sjov. Jeg fik også taget et billede af min søsters øje. Hun har simpelthen så fine øjne. Jeg elsker at tage billeder af øjne, og jeg elsker at redigere billeder af øjne. Så jeg tænkte, at jeg ville lave en lille tutorial. Jeg er klar over, at ikke alle mine læsere har Photoshop, men jeg ved også, at mange har Photoshop uden at vide, hvordan man egentlig bruger det. (desuden kan du få photoshop cs2 gratis og lovligt her. Dog skal du oprette en Adobe bruger).
Jeg håber I kan bruge det!


Før og efter.

1. Åben dit billede i Photoshop. Dette gør du på ctrl/cmd + o.


2. Der er oftets røde blodårer i øjet, som ikke er så pæne at se på. Normalt opdager man det ikke, så derfor er det ikke det, der er mest vigtigt. Der er mere end én måde at gøre det på. Det kommer meget an på billedet. Nogle gange man kan bruge det, der hedder 'Spot healing tool', men på dette billede var det svært. Så jeg valgte at gøre noget andet. Gå ind på filter, blur, surface blur og vælg noget, du synes passer. Derefter trykker tilføjer du en 'layer mask' (se nr. 4) og maler med en sort brush på iris og øjenvipper. På den måde glatter du huden og de hvide i øjnene ud, men beholder skarpheden i øjnene.


3. Nu skal vi til selve iris i øjet. Du vælger det værktøj, der viser en rund markering. Så prøver du så godt du kan at lave en cirkel om øjet. Det kan godt være svært (synes jeg i hvert fald), men et lille trick er, at mens du laver cirklen kan du holde mellemrumstasten nede og flytte på din markering. Meget smart, faktisk! Nu bliver det tricky. Hold shift og alt nede. Der kommer en anden markering nu. Den får du til at følge det øverste af øjet. Igen, hvis du ikke lige rammer, så hold mellemrumstasten nede og flyt. Men husk, at du stadig skal holde de to andre knapper nede. Når du giver slip vil markeringen se lidt ud som nedenfor.


4. Nu er vi nået til det sjove. Personligt elsker jeg kontraster, og skruer gerne meget op. Min søster plejer altid at rynke panden, når jeg viser hende mine værker, så det er virkelig en smagssag!
Tryk på 'curves' ikonet markeret på billedet under. Det er ikke alle versioner af Photoshop, der har denne. Du kan også trykke på den lille cirkel i sort/hvid (også markeret) og vælge 'curves'. Curves er et genialt værktøj, som jeg ikke lige vil gå i detaljer i nu. Men for at gøre det simpelt, for at få kontrast skl du lave en s-formet kurve.


5. For at lave yderligere kontrast og lidt spil i øjet, kan man lave et helt gråt lag. For at vælge 'den perfekte grå', skal du have din forgrundsfarve som sort, og derefter i feltet 'B' skrive 50. Tryk på din malerspand (G) og udfyld hele billedet. HUSK at du skal lave et nyt lag! Så skal du ændre lagets blending mode til 'overlay'. Du kan finde 'overlay' ved at trykke på det felt, hvor der står 'normal'.


6. Vælg burn tool (markeret på billedet under) og tegn der, hvor jeg har tegnet rødt. Stregerne i midten må meget gerne være mindre. Derefter skal du gøre det samme med dodge tool (hold inde på burn tool, så vil værktøjet komme frem). Men med det nye værktøj skal du ikke tegne i kanten af øjet, men mere i midten. Du skal stadig følge de små linjer. For at denne effekt kun skal være i øjet, skal du holde ctrl/cmd inde, mens du trykker på den sort/hvide firkant ved curves. På den måde markerer du øjet. Derefter trykker du på det hvide rektangel med en mørk plet nederst under lagene.


7. For mig virkede det bedst at gøre laget lidt mindre synligt. Så jeg trak 'fill' ned, til jeg var tilfreds.


8. For at gøre øjet lidt lysere, skal du vælge en stor, blød brush. Husk at lave et nyt lag. Så tegner du som jeg har gjort og sætter blending mode på overlay (se step 5, hvis du ikke kan huske hvordan).


9. Gå nu ind på filter, blur, gaussian blur og leg lidt rundt med det, til det ser fint ud. Når det er gjort, hjælper det ofte lidt at trække lidt ned i overlay og/eller fill, for at det ikke ser alt for urealistisk ud.


10. Til sidst (det kan egentlig også gøre først, men what ever) trykker du igen på curves. Lav en blød, blød s-kurve for at få lidt kontrast i resten af billedet. Tryk på 'B' (for at få din brush frem) og tegn med sort i iris. På den måde fjerne du den ekstra kontrast fra øjet.


11. Voila!


Dette plejer jeg kun at gøre på denne slags billeder. På et normalt portrætbillede kan det godt blive for meget af det gode, men curves er nu altid god. Jeg håber, at dette kan bruges til noget. Igen, det er virkelig en personlig ting, om man kan lide denne slags redigering eller ej. For nogle er det alt for meget, men jeg elsker det. Så ja.

xoxo Mille.

2 kommentarer:

 1. Dejlig guide. Nu kan det være jeg kan bruge photoshop til andet end bare at lave collager, haha :D
  og er vild med din nye header!!

  Kig gerne forbi :)
  miaekholm.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, du synes :D
   Tusind tak!

   Slet